сряда, 10 февруари 2021 г.

Практически съвети за употребата на пептиди и пептидни регулатори

Практически съвети за употребата на пептидни регулатори.

      Отговаряме на често задавани въпроси от клиенти, относно действие на пептидна и непептидна биорегулация на тялото, използване на пептидни продукти и ефекта от приема им.

      За особеностите на прием на пептидни биорегулатори и принципите на тяхното действие разказва  президентът на компания Peptides, онколог, кандидат на медицинските науки Роман Николаевич Пинаев.

    „Колко пептидни биорегулатори могат да се използват едновременно? 

     Как да започнем биорегулаторна терапия? 

     Защо в нашата продуктова линия има отделни монопрепарати, но и сложни пептидни биорегулатори и дори непептидни продукти? 

     И как нашите продукти се различават от подобни продукти, които сега започват да запълват пазара на хранителни добавки? "

     Нека разгледаме всички тези въпроси от гледна точка на физиологичните механизми на процеса на регенерация, които се задействат от пептидни биорегулатори. Вероятно често сте чували отговора от нашите консултанти: 

„Започнете да приемате пептидни биорегулатори един след друг, с минимална доза, понякога дори през ден. 

Постепенно, след 1-2 седмици, добавете следващия биорегулатор и т.н. 

Не препоръчваме да използвате повече от 5-6 пептиди паралелно. 

От време на време предлагаме да правите "почивка" от приема на биорегулатори или да преминете към непептидни биорегулатори."

     Какво е обяснението? Защо нашите консултанти дават такива съвети?

     Работата е в това, че човешкото тяло е в състояние на равновесие преди да се стартират за първи път процесите на регенерация. При болест - равновесието е патологично, ако тялото е относително здраво - равновесието е физиологично. Но и в двата случая механизмите, съхраняващи постоянството на вътрешната среда, ще реагират на опитите ни да изведем тялото от тази позиция и да противодействат на биорегулаторите.

    Колкото по-бавно и незабележимо извършваме биорегулацията - толкова по-малко е съпротивлението и  толкова по-голям ефект получаваме от работата на биорегулаторите. Ето защо е по-добре да ЗАПОЧНЕТЕ прием на  пептидни биорегулатори последователно, един след друг, максимум 2 или 3 биорегулатора. След получаване на положителен ефект, можете да добавите следващия (или следващите) регулатори. 

    Нашите цитомакси и цитогени са незаменими ЦЕЛЕВИ продукти т.е. те действат прицелно върху един орган или дори тъкан и работят целенасочено.

    В допълнение, те не са лекарства и организма реагира на тях много различно. Някои хора се нуждаят от минималната доза през стандартно препоръчания месец на прием. Други, получават ефект само при максималната доза и увеличена   продължителност на приема. Т.е. дозировката трябва да бъде избрана индивидуално, като се започне с най-малката. 

     Тази задача стана по-лесна за решаване, когато започна производството на лингвалните цитомакси. Те са естествени пептиди в разтвор за сублингвална употреба. С тях можем индивидуално да избираме дозировки в зависимост от реакцията и резервите на организма. Този метод на приложение (заобикаляйки черния дроб) позволява да се увеличи скоростта на постигане на ефекта на биорегулатора и да се намали дозата, а оттам и цената на продукта.

     Друг важен момент е ресурсът на тялото. Да се върнем отново към физиологията. Както споменахме по-горе, пептидите не са лекарства и те не работят без основа, фундамент. Това са вещества, които дават сигнал на клетката за необходимостта от синтезиране на желания протеин. Ако клетката няма ресурс за такъв синтез, нищо няма да се случи. Ресурсът за протеинов синтез в организма са аминокиселините, витамините, минералите и, разбира се, енергията, съхранявана в молекулите на АТФ (аденозин трифосфорната киселина е молекула, която служи като енергиен източник за всички живи клетки). Тази молекулата осигурява комуникация между тъканите, органи и телесни системи. Този ресурс е ограничен и ако подадем сигнал за стартиране на много процеси за "ремонт" едновременно, тогава тялото ще изпълни само част от тях, въпреки че останалите сигнали ще бъдат чути, те не могат да бъдат изпълнени.


Ognian Mladenov, [10.02.21 12:39]

Ето защо използването на голям брой биорегулатори едновременно не дава най-добрия резултат. Това просто ще бъде загуба на пари.

     Затова, ние в Peptides разработихме схеми за правилната пептидна и непептидна поддръжка на организма, като взехме предвид  възстановяването на ресурсите (витамини, аминокиселини, биофлавоноиди), необходими за правилното функциониране на биорегулаторите.

     

      Питате ни: „Какво ще кажете за серии Revilab SL и Revilab ML? Запазени ли са тези принципи там? "

     Да, принципа е същия и е напълно запазен. Всъщност сложните продукти съдържат 2 или 3 пептидни биорегулатора. Те се избират, като се вземат предвид патофизиологичните механизми на развитието на заболявания и съответно, като се вземат предвид особеностите на процеса на регенерация във всяка конкретна тъкан и орган. Понякога възстановяването на една тъкан директно зависи от възстановяването на друга. 

      Например, при възстановяване съединителната тъкан на ставите или нервната тъкан е много важно първо да се възстанови съдовата стена и капилярния кръвен поток в органа. След това даваме насочен сигнал на „тесни специалисти“ (клетки на съединителната тъкан), за да подобрят синтеза на специфични тъканни протеини. В противен случай  клетките, получили сигнала за активиране, няма да имат физическата възможност да изпълнят поръчката.

     В нашите разработки ние инвестираме не само теоретични знания за патофизиологията на болестите, но и дългогодишен опит в клиничното използване на биорегулатори, следователно можем спокойно да кажем, че схемите за използване на пептидни биорегулатори работят и са ефективни. Редовно докладваме за това на научни конференции и международни конгреси.

     Често ни задават въпроси относно индивидуалната непоносимост и така наречената „алергична реакция“ към биорегулаторите.

    Живеем в урбанизирано общество, а цената за комфорт и удобство в него е нарушение на екологичното равновесие и появата на нови заболявания. Алергиите са една от тях. Това е отказ на имунната система, реакция на организма към натрупването на различни токсични вещества в него, идващи с храна, вода, въздух. В резултат - имунната система не може да се справи с натоварването и се появява свръх-реакция на слаб стимул (дори и от най-безвредни вещества). Следователно може да възникне индивидуална непоносимост към всеки компонент на продукт (най-често капсулата), затова предлагаме сублингвалните форми, при случай на нежелани реакции към капсулирани продукти.

     Има и фалшива алергия при начало на биорегулацията и ние винаги предупреждаваме клиентите си за това. Бързото въвеждане на голям брой биорегулатори в неподготвен организъм може да предизвика мащабна реакция на прочистване на клетките, освобождаване на голямо количество токсини в кръвта и лимфата и състояние на интоксикация. Характерните му симптоми са слабост, загуба на апетит, нарушение на съня, гадене, кожни обриви и обостряне на хронични заболявания!!!

     За да се предотврати това, силно препоръчваме да не бързате с биорегулацията, а разумно да изберете продукти за профилактика на заболявания и корекция на различни патологии.  Силно препоръчваме на всички, преди да започнат пептидно биорегулиране, да направят експресна схема за детоксикация. След нея можете да прилагате останалите схеми от наръчника „Комплексно приложение“, подбрани с цел нежно и целенасочено въздействие на тялото от болести до здраве.


****

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пептиди или Какво представляват пептидите?

Пептидите са части от протеини, състоящи се от аминокиселини, свързани във вериги с различна дължина. Размерът им зависи от броя на връзките...