вторник, 27 октомври 2020 г.

Как да „събудите” своите стволови клетки?

Представяме интервю с Д.A. Горгиладзе- заместник-председател по научната част, В рамките на проекта NPCRIZ Beauty, тема "Цялата истина за стволовите клетки”.

Както е известно, стволовите клетки имат способността да се трансформират във различни тъкани: костна, мастна, а също и в клетки на всички най-важни органи. По този начин те могат да корегират много от „дефектите” на тялото ни. 

Стволовите клетки са безценни, тъй като могат да удължат живота на разрушения орган /болен или остаряващ/, тогава когато запасът от неговите естествените резервни клетки е изчерпан. Всеизвестна истина е, че повечето хора умират, без изобщо да използват този безценен резерв на органите си.

Запасът от стволови клетки при възрастните и при болните хора е много малък. При раждането ни, ние имаме в костния мозък 1 стволова клетка на всеки 10 хиляди кръвотворни клетки*. При тинейджърите - стволовите клетки намаляват 10 пъти, при хора на възраст до 50 години – има 1 стволова клетка на 1/2 милион обикновени клетки, а при хората на 70 години - има само 1 стволови клетки на 1 милион клетки.

Как да останете здрави и активни в продължение на много години? 
Как да събудите своите стволови клетки? 

Вижте видео интервюто с к.м.н Горгиладзе Д. А.Какво още трябва да знаете?

* Имунната ни система разполага с армия от специализирани бойци, притежаващи специални оръжия за справяне с различни и понякога необичайни опасности. Извън лимфоцитите и макрофагите, третата защитна линия на имунната система се състои от кръвотворни клетки. Това са клетките, от които се образуват червените кръвни клетки и много от белите кръвни клетки. Те са само част от войниците, които непрекъснато водят борба за опазване на вътрешната ни сигурност. И в настоящия момент, там вътре в тялото ни, те всички са в действие, затова поддържането на здрава имунна система е от изключителна важност и изисква време. 


Въпрос:
Човек се ражда с определен запас от стволови клетки, които се изчерпват с възрастта. Как може да попълним /да възстановим този запас?
Д.A.Горгиладзе
Да, така е! Ние се раждаме с определен запас от стволови клетки в органите, но те „изтичат, като пясъчен часовник”. Има мнения, че при хора на възраст около 50 години, запаса на стволови клетки е намалял 50 пъти.

Въпрос:
С какви препарати ние можем да помогнем на хората?
Д.A. Горгиладзе
Бономалот от костен мозък, eстествен, задейства резерва на стволовите клетки, възстановява по естествен път, повишава ефективността  на другите
Женолутен 
Ендолутен който нормализира работата на клетките с помощта на серетонин, въздейства на съдова и репродуктивна система 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пептиди или Какво представляват пептидите?

Пептидите са части от протеини, състоящи се от аминокиселини, свързани във вериги с различна дължина. Размерът им зависи от броя на връзките...