понеделник, 26 октомври 2020 г.

Пептиди и депресия


КОНСТАНТИН АЛЕКСАНДРОВ - медицински съветник на НПЦРИЗ, доктор от висок клас, Русия, Санкт-Петербург
Депресията при различните хора се проявява по различен начин – някои се чувстват постоянно подтиснати и се сриват при първия възникнал проблем, а други просто не искат да станат от уютното си легло. Как можем да си помогнем или да помогнем на нашите близки в тези случаи? Антидепресантите, разбира се, са най-крайния вариант. За съвет се обърнахме към К. Ю. Александров.

ТАЙНИТЕ НА КРАСОТАТА И ДЪЛГОЛЕТИЕТО

В действителност есента/зимата са най-неблагоприятни за нашето здраве. Но проблемите с нашия организъм се усложняват и от неблагоприятното психологическо състояние. Много от нас изпадат в състояние (с различна степен) на „сезонна депресия“. Разбира се, всички сте чували за този термин. Най-често тя се свързва със сънливост, умора, отпадналост, лошо настроение и тн. Това състояние може да се определи като начална фаза на депресия. Но същинската депресия е нещо много по-сериозно. Работата е там, че нашето психическо и физическо състояние са пряко свързани. Наличието на хронични болести отслабва нашето психоемоционално състояние, а лошото настроение усложнява физическите неразположения. Всичко казано води до състояние, което съвременната медицина нарича „нискокачествен живот“. И тези крехки взаимодействия се наслагват върху външните фактори – недостиг на слънчева светлина, рязката промяна на температурата, влага и др., които нарушават метаболизма на организма.

Тези механизми водят до външна проява на депресията. Освен това съществува и понятието „маскирана депресия“ - тя не е съпроводена от меланхолия и скръб. Тя се проявява чрез соматичните пътища. Към тях се отнасят: болки в гръдния кош, в стомаха, главоболие, бронхиална астма, диария, нарушения в менструалния цикъл, постоянен глад или липса на глад и тн. Безусловно, депресията е болест. И както за всяка болест са нужни лечение и профилактика, като профилактиката стои на първо място.

Депресията може да се прояви или като подтиснатост или като превъзбуждане, чувство на тревога. Поради това подхода на лечението на депресията трябва да е различен. На първо място полезни за физическото въздействие са личната хигиена, физическите упражнения, здравословната храна. Упражненията възбуждат нервната система, успокояват я, те са ключ към здравословния живот, но не са достатъчни за борбата с депресията.

За цялостния проблем с депресията е нужно да се вникне в биохимичните процеси на главния мозък. Разбира се, съществуват лекарства – антидепресанти, но те трябва да се използват в краен случай, защото с приемането им идват и вредите от страничните ефекти.
Как да избегнем тези тежки случаи на депресия? Тук на ваша помощ идват продуктите на компанията НПЦРИЗ.

На първо място е нужно да се обърнете към продукти като Ендолутен и Temero Genero. Те нормализират причинителите на стреса, след което трябва да възстанови нервната система. Да нея има няколко варианта. Ако си имаме работа с типичната депресия /лошо настроение/, то използваме „Феличита“, защото продукта имат антидепресивно, възстановяващо и активиращо действие.

Ако депресията е от друга форма /повишена възбудимост, нервност, тревожност, дори агресия/, тогава са нужни средства, които да успокояват нервната система. Тук на помощ идват Адестаб, Канакор, Калсил-Т. Съставките на тези продукти имат успокояващ и седативен ефект насочен към нервната и сърдечно-съдовата система, която при психологическо разстройство страда най-много. Поради това е силно препоръчително използването на уникални продукти като фиточайове, а именно Реланорм и Коргитон. При това е желателно използването им превантивно, преди възникване на първите симптоми на депресия. Чаят Коргитон се приема сутрин, а Реланорм вечер преди лягане.

Вероятно се питате защо да приемате такъв препарат като Калсил-Т /профилактика на остеопороза и онкопатология/? Работата е там, че калцият и магнезият в неговия състав, играят главна роля не само в образуването на костната тъкан. Тези елементи се явяват като главните агенти, които предават сигнали от и към централната нервна система. Магнезият се явява успокояващият агент, докато калцият – стимулиращият. Техният баланс компенсира възбуждането на клетките в организма. Съветвам всеки да се загрижи за собственото си тяло от по-рано. По-лесно е да се предотврати болет, отколкото да се лекува.

Във връзка с това, бих искал да се обърна към роднини и членове на семейства, които страдат от депресия.

Запомнете, вашите близки имат крайна нужда от вашата помощ!

Хората с депресия губят воля да се борят със своите проблеми. На тях им е много нужна вашата помощ.

Не е трудно да поднесете една чаша чай или да извадите една таблетка от опаковката и да ги дадете на вашият близък. Самият той, понякога, не е в състояние да направи дори това просто действие.

Използвайте високоефективните продукти на НПЦРИЗ и бъдете здрави !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пептиди или Какво представляват пептидите?

Пептидите са части от протеини, състоящи се от аминокиселини, свързани във вериги с различна дължина. Размерът им зависи от броя на връзките...